INGREDIENTS
3½ cups (324 g) sifted cake flour (farina setacciata)
1 tablespoon (11 g) baking powder (lievito)
1 teaspoon (7 g) salt (sale)
1 cup (2 sticks; 227 g) butter, softened (burro a temperatura ambiente)
2 cups (400 g) granulated sugar (zucchero semolato)
4 eggs (uova)
2 teaspoons (10 ml) vanilla extract (estratto di vaniglia)
1 cup (240 ml) milk (latte)
Preheat oven to 350° F. Prepare two 8-in. round aluminum pans and grease.
3½ cups (324 g) sifted cake flour (farina setacciata)
1 tablespoon (11 g) baking powder (lievito)
1 teaspoon (7 g) salt (sale)
1 cup (2 sticks; 227 g) butter, softened (burro a temperatura ambiente)
2 cups (400 g) granulated sugar (zucchero semolato)
4 eggs (uova)
2 teaspoons (10 ml) vanilla extract (estratto di vaniglia)
1 cup (240 ml) milk (latte)
Preheat oven to 350° F. Prepare two 8-in. round aluminum pans and grease.
In a large bowl, stir together flour, baking powder and salt. Set aside.
In another large bowl, beat butter and sugar with electric mixer until light and fluffy. Add eggs and vanilla; mix well. Add flour mixture alternately with milk, beating well after each addition. Continue beating 1 minute. Pour into prepared pans.
Bake 35-40 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean.
Cool 15 minutes on cooling grid; Remove the cake from pan and cool completely.
In another large bowl, beat butter and sugar with electric mixer until light and fluffy. Add eggs and vanilla; mix well. Add flour mixture alternately with milk, beating well after each addition. Continue beating 1 minute. Pour into prepared pans.
Bake 35-40 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean.
Cool 15 minutes on cooling grid; Remove the cake from pan and cool completely.
Preriscaldare il forno a 180°. Preparare due teglie da 20cm, imburrate.
In un contenitore ampio mischiare la farina setacciata, il lievito e il sale. Mettere da parte.
In un altro contenitore frullare il burro con lo zucchero fino ad ottenere un composto spumoso. Aggiungere le uova UNA ALLA VOLTA: aggiungere il successivo finché il precedente non è perfettamente amalgamato.
A questo punto aggingere la farina e il latte in modo alternato, cominciando e finendo con la farina.
Versare il contenuto nelle due teglie e infornare per 35-40 minuti o fino alla prova stecchino.
Lasciate riposare per 15 minuti su una grata prima di togliere le torte dalla teglia.


Comments
Post a Comment